Verkoopmutaties

Gewijzigd op Sat, 20 May 2023 om 02:54 PM

Hoe werkt het onderdeel Verkoopmutaties?
Het onderdeel Verkoopmutaties laat het verloop van de kaartverkoop zien binnen een bepaalde periode.

We leggen het kort uit in deze video. De tekst gaat daaronder verder.

Standaardinstellingen: weergave op voorstellingsniveau
Het overzicht opent standaard op voorstellingsniveau en laat de mutaties zien van de laatste 7 dagen. Bovenaan staat de voorstelling met de meeste mutaties. Met de datumfilter kun je een alternatieve datumrange invoeren om te zien wat de mutaties op voorstellingsniveau waren binnen die periode.

Weergave op verschillende niveaus
Via de knoppen ‘producties’, ‘voorstellingen laatste 10 weken’ en ‘voorstellingen laatste 7 dagen’ krijg je inzicht in de mutatie per week of dag gedurende die betreffende periode op productie- of voorstellingsniveau.

Let op: alle mutatieoverzichten kunnen te allen tijde worden geëxporteerd met de knop rechtsonder in beeld. Je krijgt dan een uitgebreid overzicht in een Excel bestand

Weergave op productieniveau
Via de knop ‘producties’ krijg je inzicht in de mutaties op productieniveau en wordt je totale aantal mutaties afgezet tegen het landelijk gemiddelde binnen de geselecteerde periode. Ook hier staat de weergave standaard ingesteld op de laatste 7 dagen. Om een alternatieve datumrange te selecteren klik je rechtsboven op het veld met de data en voer je de gewenste data in.

Op deze pagina zie je een overzicht van alle producties van jouw organisatie; met per productie een productienummer, eventueel impresariaat, genre, etcetera. Door op het dropdown-pijltje rechts van de productie te klikken, open je een gegevensoverzicht met de volgende gegevens:

Titels – van links naar rechts:

landelijk:

producties met status ‘geaccepteerd’ van DIP-klanten

datum 1st vrst:

datum van de eerste voorstelling van deze productie

datum laatste vrst:

datum van de laatste voorstelling van deze productie

# vrst:

aantal voorstellingen

# cap:

aantal beschikbare kaarten voor de productie

# theaters:

aantal theaters waarin deze productie geprogrammeerd staat (voor zover bekend binnen DIP)

1e datum:

aantal verkochte kaarten op deze datum

2e datum:

aantal verkochte kaarten op deze datum (week later)

# mutatie:

verschil in aantal verkochte kaarten op datum 2 ten opzichte van datum 1

% mutatie:

Procentuele stijging of daling van het aantal verkochte kaarten ten opzichte van de voorgaande periode

% bezet:

aantal verkochte kaarten ten opzichte van de totale capaciteit

Gemiddelde kaartprijs:

gemiddelde kaartkosten in jouw theater ten opzichte van het landelijke gemiddelde

Recette:

totale recette in jouw theater ten opzichte van het landelijke gemiddelde

%:

het verschil tussen het eigen bezettingspercentage en het landelijke bezettingspercentage

#:

het verschil tussen de verkoopstand van deze week voor het eigen theater en de gemiddelde verkoopstand deze week landelijk gezien

Onderaan de pagina vind je de productieweergave en jouw totaal aantal producties ten opzichte van het landelijk totaal. De productieweergave staat standaard op 10. Meer weergeven? Links onderaan de pagina kun je kiezen uit 10, 25 of 50. Rechts onderaan – via ‘exporteer’ - kun je jouw producties exporteren naar een Excel-bestand.

Weergave ‘producties laatste 10 weken’ of ‘producties laatste 7 dagen’

Op deze pagina kun je per voorstelling inzien wat de mutaties waren voor een specifieke voorstelling binnen deze periode. In het overzicht zie je de voorstellingen staan met een productie- en voorstellingsnummer, speeldatum, titel van de voorstelling, genre en het totaal aantal beschikbare kaarten (cap). Als je op het dropdown-pijltje rechts in beeld klikt, opent een overzicht waar de mutaties per dag of per week in te zien zijn.