Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?

Gewijzigd op Sun, 21 May 2023 om 10:45 PM

De beheerder binnen jullie organisatie kan zelf gebruikers aanmaken en hen de juiste rechten geven. Dit gaat zo:

1. Klik op ‘beheer’ in het linker menu. Er verschijnt een dropdownmenu.

2. Klik op ‘gebruikers’.

3. Er opent een overzicht met alle gebruikers met daarnaast het gekoppelde e-mailadres, de gebruikersrol en of een gebruiker beheerder is of niet. Ben je opzoek naar een specifieke gebruiker? In de zoekbalk kun je snel zoeken op naam of e-mailadres.

2. Klik op 'aanmaken nieuwe gebruiker' om een gebruiker toe te voegen.

3. Voer het e-mailadres en de gegevens in van de nieuwe gebruiker.

*dit is een voorbeeld van de mogelijke rechten van een producent- of impresariaat gebruiker. Theaters hebben geen subsidiemodule.

4. Selecteer een gebruikersrol en ken de juiste rechten toe.

Toelichting soorten gebruikersrollen:

• Beheerder: Wanneer je een beheerder bent, heb je alle rechten. Beheerders kunnen onder andere bepalen welke rechten gebruikers krijgen. Wil je geen beheerdersrechten meer? Geef dit door aan een DIP-medewerker en we regelen het voor je.
  • Gebruiker: Als je geen beheerder bent, ben je een gebruiker. Gebruikers hebben verschillende rechten:
    • Inzage: het inzien van de module.
    • Beheer: het aanmaken en/of aanpassen van gegevens.
    • Accorderen: het goedkeuren of afwijzen van onderdelen binnen de module.

5. Klik op 'opslaan'. Het systeem stuurt vervolgens een e-mail naar het opgegeven adres met het verzoek om een wachtwoord aan te maken. Gelukt? Inloggen maar!