Wat is een DIP-id?

Gewijzigd op Sun, 21 May 2023 om 12:27 PM

Een theaterproducent, gezelschap of impresariaat initieert een productie en zorgt voor financiële middelen en rechten hiervoor. In een productie zitten meestal meerdere voorstellingen.

Elke productie krijgt via het DIP-platform een uniek productienummer: het DIP-id. Aan dit nummer wordt binnen DIP alle informatie gekoppeld. Bij het aanmaken van een nieuwe productie genereert DIP dit nummer automatisch. Dit gaat volgens het volgende format:

Land-Jaar-Producent-Productie, bijvoorbeeld: NL-23-010-0000015
Het laatste nummer wordt doorlopend genummerd als onderdeel van het totale aantal producties van het jaar vanaf 0000000.

Vervolgens krijgt het ID een voorstellingsnummer. Voorstellingen, die onderdeel zijn van een productie, worden doorlopend genummerd vanaf 000.

De combinatie van het productienummer en het voorstellingsnummer vormen samen de unieke identificatie van een voorstelling: het DIP-id. Bijvoorbeeld: NL-18-126-00295|18000.