Voorstellingen koppelen in Tickets.com

Gewijzigd op Wed, 03 May 2023 om 01:49 PM

Door de koppeling met Tickets.com beschikken producenten, impresariaten en theaters over dezelfde verkoopinformatie. Titel, uitvoerende, datum en tijdstip van de voorstelling liggen vast. Verkoopcijfers worden dagelijks via een geautomatiseerde verbinding naar DIP gestuurd. Uiteindelijk weten producenten en impresariaten tot in detail hoe de verkoop van de voorstellingen in hun portefeuille verloopt. Landelijk, per regio en per theater. Via DIP is de actuele en exacte informatie beschikbaar over de gehele kaartverkoop. Tickets.com stuurt per voorstelling cumulatieve verkoopcijfers naar het DIP-platform. De standen die je in het dashboard in DIP ziet, zijn de totaal standen (= cumulatief).

Gegevens en wijzigingen in het kaartverkoopsysteem Tickets.com worden dagelijks verzonden naar DIP. Daarvoor is het wel nodig om het DIP-id of Podiumkunstnummer op te halen uit DIP (= koppelen). Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder haar voorstellingen invoert in DIP.

In Tickets.com vind je onder Kaartverkoop > Extra rapporten > Podiumkunst.info de interface met DIP:

Je klikt op ‘OK’. Onderstaand scherm verschijnt.

Allereerst geeft dit scherm informatie over het aantal voorstellingen dat nog gekoppeld moet worden met DIP. Vervolgens staat er per voorstelling informatie over de te koppelen voorstelling. Dit is de naam van de productie en de datum en tijd van de voorstelling. Elke voorstelling heeft een eigen ID in DIP, het zogeheten DIP-id of Podiumkunstnummer.

Om te koppelen, selecteer je naast de beschrijving Voorstelling de juiste voorstellingscode. Deze is voor elk theater anders, omdat elk theater daar een eigen systeem voor heeft.

Na het selecteren van de juiste voorstelling en het opslaan van jouw keuze (door op Accepteren te klikken), zal het uitwisselen van verkoopinformatie van die voorstelling automatisch plaatsvinden.